Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Groot alarm op Schiphol wegens noodsituatie vrachtvliegtuig, toestel geland

8 februari 2024, 10.17 uur · Aangepast 8 februari 2024, 22.37 uur · Door AT5

Op Schiphol is vanochtend groot alarm afgegeven vanwege een noodsituatie met een vrachtvliegtuig. Het toestel landde rond 10.15 uur op Schiphol. Volgens Veiligheidsregio Kennemerland gaat het vermoedelijk om technische problemen.

Het gaat om een vrachtvliegtuig van de Britse luchtvaartmaatschappij OneAir dat onderweg was van Londen naar Hongkong. Kort na vertrek kregen de piloten te maken met storingsmeldingen.

Het vliegtuig keerde ter hoogte van de Belgische kust om en keerde terug in de richting van Engeland. Toen het toestel weer boven Engels grondgebied vloog, werd er opnieuw rechtsomkeert gemaakt. Het vliegtuig landde vervolgens op Schiphol.

flightradar24.com

Eenmaal geland op Schiphol kwamen er meerdere hulpdiensten op het toestel af, maar al snel bleek dat er op de grond geen sprake meer was van een onveilige situatie.

Vanwege de problemen werd Grip 1 afgegeven, wat betekent dat de hulpdiensten nauw met elkaar samenwerken. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat dit de standaardprocedure is wanneer een vliegtuig vroegtijdig landt.

Wat er precies aan de hand was met het vliegtuig is onbekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938