Start van hoofdcontent

OBA Live

nl

OBA Live: Liefde voor Noord, de nacht en psychologie

8 februari 2024, 19.00 uur · Aangepast 22 februari 2024, 17.10 uur · Door AT5 Producties

Het is bijna Valentijnsdag en we praten vandaag in OBA Live  over de liefde. De liefde voor stadsdeel Noord, de liefde voor de Amsterdamse nacht en we praten met de Podcast Psycholoog over hoe om te gaan met liefdesverdriet.

OBA LIVE - AT5

Psychologie van de liefde

Met een podcast over psychologie staat Marissa van der Sluis in de top 5 meest beluisterde podcast van Nederland. Praten over psychologie is een onuitputbare bron die populairder is dan ooit. "Men wil weten hoe het hoofd werkt, iets dat we niet op school hebben geleerd en nu moeten we het onszelf bijbrengen." Ook heeft Marissa in januari in de Kleine Komedie gestaan met De Nacht van de Break Up een live podcastavond met muziek en dans. "Een avond in de Kleine Komedie vullen met een podcast is zo bijzonder, het is een ontmoeting met de luisteraars waarbij je alle emoties direct voelt". 

Quote

"Men wil weten hoe het hoofd werkt, iets wat we niet op school hebben geleerd en nu moeten we het onszelf bijbrengen."

Marissa van der Sluis- De Podcast Psycholoog
Marissa van der Sluis - De Podcast Psycholoog - AT5

Verdedig Noord uit liefde voor een stadsdeel

Rapper Massih Hutak is organisator en bedenker van Verdedig Noord. Noord is zijn thuis en moet ook zijn thuis blijven. "Gentrificatie is niet tegen te houden, maar moet in goede banen worden geleid, zodat de oude bewoners van Noord zich ook thuis blijven voelen."  Massih heeft met zijn nummer Pleintje een ode aan Noord geschreven. De bijbehorende videoclip van Pleintje wordt op  10 februari op het Amsterdams Buurt Film Festival vertoond in de OBA Oosterdokskade.

Quote

"Gentrificatie is niet tegen te houden, maar moet in goede banen worden geleid, zodat de oude bewoners van Noord zich ook thuis blijven voelen."

Massih Hutak - Millitant schrijver en rapper
Massih Hutak - AT5

Liefde voor de Amsterdamse nacht

Nachtburgemeester Freek Wallagh heeft er een jaar op zitten in zijn ambt. De liefde voor het Amsterdamse nachtleven was er altijd al, maar is meer gegroeid door betrokkenheid bij beleidsvorming. "Een stad die voor 90% dicht gaat in de nacht is doods en niet veilig", volgens Freek.  "Door nachtmarkten, winkels, restaurants en bioscopen ook in de nacht op te laten zijn, krijg je een  bruisende stad." is de overtuiging van Freek. "Een ijsje in Amsterdam-Noord halen laat in de avond hoort ook bij een nachtcultuur" aldus Freek. 

Quote

"Een ijsje in Amsterdam-Noord halen laat in de avond hoort ook bij een nachtcultuur."

Freek Wallagh - Nachtburgemeester Amsterdam
Freek Wallagh - AT5

OBA Live wordt gemaakt in samenwerking met de OBA.