Start van hoofdcontent

Metropool

nl

Met de nachttrein vanaf Amsterdam Centraal naar Almere en Lelystad kan binnenkort

5 februari 2024, 15.20 uur · Aangepast 8 februari 2024, 15.25 uur · Door Metropool

RPO

De nachttrein van Arriva die sinds een jaar rijdt tussen Groningen en Schiphol, stopt vanaf het voorjaar op station Amsterdam Centraal. Dat betekent dat er een directe verbinding komt tussen het centrum van Amsterdam en Almere en Lelystad. De stop op station Amsterdam Zuid vervalt.

De verandering gaat in op 30 maart. De nachttrein rijdt één keer per week heen en weer tussen Groningen en Schiphol, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Heen stopt de trein in Lelystad om 03:08 uur en in Almere om 03:23 uur. Terug zijn stops om 05:33 uur in Almere en 05:48 in Lelystad.

De kosten van een kaartje gaan ook veranderen. Waar reizigers voorheen 10 euro moesten betalen per rit, wordt dat nu afhankelijk van waar ze in- en uitstappen. Van Almere naar Amsterdam kost 5 euro. Naar Schiphol blijft 10 euro kosten. Ook de prijs van een reis tussen Lelystad en Amsterdam blijft op 10 euro liggen.

De trein rijdt als proef. Onlangs is de proef een jaar verlengd omdat het een succes is, zegt de vervoerder. Tegelijkertijd wordt er in de gemeenteraad van Almere en Lelystad gesproken over de mogelijkheid van een nieuwe verbinding tussen Flevoland en Amsterdam.