Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Heropening van Shelter: "Amsterdammers voelden de club niet echt meer"

10 februari 2024, 16.00 uur · Door Nadine van Ginkel

Nieuwe verlichting, een extra zaal, maar vooral een nieuw programma voor nieuw, lokaal talent. Nachtclub Shelter in de A'dam Toren is gisteravond, na een grondige verbouwing, heropend. De club hoopt met de veranderingen weer meer Amsterdammers aan te spreken. De manager van de club, Zep Fransen, geeft net voor de opening alvast een rondleiding aan AT5.

Zep Fransen van Shelter - AT5

De club bestaat inmiddels al zeven jaar, en daarmee is het tijd voor een tussentijdse evaluatie. De club is namelijk nu lang niet meer zo populair onder Amsterdammers, omdat ook veel toeristen inmiddels de weg naar Shelter weten te vinden. De afgelopen paar jaar lag de focus voornamelijk op het draaien van housemuziek. Door de bredere programmering hoopt Shelter dat te veranderen.

Quote

"Het is gewoon een sexy zaaltje"

Zep Fransen - Shelter

Met de heropening introduceert Shelter een bredere en diverse programmering, van de vertrouwde (minimal) housesound tot trance, afro house, italo disco en techno. Twee broers, Jam en Jali van der Valk, nemen de programmering op zich: "Door middel van een tweede zaal willen wij de kans geven aan jonge opkomende artiesten met grote artiesten in de zaal te laten staan."

AT5

Door het betrekken van een deel van de parkeergarage onder de A'dam Toren is er meer ruimte in de club. Er is zelfs een hele extra zaal bijgekomen. "We waren gelimiteerd aan één zaal", vertelt Zep, "wat ons heel erg beperkte in de muziekstijlen die we programmeerden. Mensen kunnen nu veel meer op avontuur in de club, veel meer dansen." En bovendien "is het gewoon een sexy zaaltje", aldus Zep.

Op de avond van de heropening reageren bezoekers enthousiast: "Het ziet er mooi uit, een tweede zaal, superleuk." Nachtclub Shelter is elke vrijdag- en zaterdagavond geopend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938