Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Zakken in vormen van lijken neergelegd bij Duits consulaat, politie doet onderzoek

26 februari 2024, 10.30 uur · Aangepast 26 februari 2024, 14.46 uur · Door AT5

Bij het Duitse consulaat hebben demonstranten vanmorgen vroeg rond 8.00 uur zakken in vormen van lijken voor de deur gelegd. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wat er in de zakken zat, kwam de politie ter plaatse om onderzoek te doen en zette de straat af met lint. "Een melder liet aan de politie weten dat die mensen had gezien met maskers op, die de zakken neerlegden", vertelt een woordvoerder van de politie aan AT5. 

De zakken, die in eerste instantie op lijkzakken leken, bleken direct niet echt te zijn. Tussen de zakken in ligt een doek met daarop de tekst 'Free Palestine'.

Uit voorzorg werd het team explosieven verkenning naar de locatie gestuurd. "Daar is ook gekeken of het ging om explosiemateriaal wat in de zakken zat, maar dit bleek niet het geval", aldus de woordvoerder. De zakken zijn voor de paaltjes bij het consulaat geplaatst. 

Geen verdachte(n)

De straat is inmiddels vrijgegeven, de politie doet nog onderzoek. Op foto's is te zien dat de spullen in blauwe boxen worden gestopt en worden meegenomen. De politie heeft geen verdachte(n) aangetroffen. 

De actie is zover bekend nog niet door de demonstranten opgeëist. Het Duits consulaat laat aan AT5 weten niet in te kunnen gaan op het voorval. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938