Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extinction Rebellion kondigt derde A10-blokkade aan

28 februari 2024, 08.22 uur · Aangepast 28 februari 2024, 15.01 uur · Door AT5

Extinction Rebellion (XR) heeft vanochtend aangekondigd dat ze de A10 Zuid op 30 maart nog een keer willen blokkeren. Na eerdere demonstraties op 30 december en afgelopen zaterdag zou dat de derde keer worden. 

Inter Visual Studio

Met de demonstraties, die tegenover het oude hoofdkantoor van de ING worden georganiseerd, protesteert Extinction Rebellion tegen het financieringsbeleid van de bank, die in fossiele bedrijven investeert. De activisten zeggen niet te willen stoppen met actievoeren voordat ING die financiering stopt. 

"De wetenschap is duidelijk over wat er moet gebeuren", zegt Let de Jong, woordvoerder van Extinction Rebellion. "Toch gaat ING gaat door met fossiele financiering. Dan heeft praten geen enkele zin. Fossiele financiering moet per direct stoppen. Dat kan ING gewoon regelen. Gebeurt het niet, dan blokkeren wij op zaterdag 30 maart om 12:00 uur voor de derde keer de A10."

Bij de vorige twee acties van XR werd de snelweg urenlang geblokkeerd, al duurde dat de tweede keer wel een stuk korter. Gemeente, politie en justitie hebben veel werk rondom de blokkade-acties, bleek gisteravond uit vrijgegeven Woo-stukken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938