Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Russische media: 'Quincy Promes niet uitgeleverd aan Nederland'

4 maart 2024, 17.20 uur · Aangepast 5 maart 2024, 10.38 uur · Door AT5

Voetballer Quincy Promes wordt volgens Russische media morgen niet uitgeleverd aan Nederland, maar mag weer terugkeren naar Rusland. Hij zou wegkomen met een boete, die morgen uitgedeeld zou worden. De voetballer werd vorige week aangehouden in Verenigde Arabische Emiraten, omdat hij bij een verkeersongeluk zou zijn doorgereden.

Quincy Promes tijdens de persdag voor Sparta-thuis - Jarno Grob/AT5

Verschillende media schrijven dat hij komende zondag zelfs weer met zijn club Spartak Moskou zou kunnen voetballen. Autoriteiten in Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten zouden over zijn situatie hebben gesproken.

Een woordvoerder van het Amsterdamse Openbaar Ministerie kan nog geen duidelijkheid geven. "Wij hebben het gelezen in de Russische media." Hij wijst er wel op dat Promes volgens die media de boete nog niet gekregen heeft.

De oud-Ajacied werd in Dubai aangehouden vanwege een lokale overtreding, vermoedelijk vanwege het doorrijden na een ongeval. Het OM liet daarna weten in gesprek te zijn over een uitlevering aan Nederland, omdat Promes hier tot zes jaar cel is veroordeeld wegens handel in drugs en tot anderhalf jaar celstraf vanwege het in de knie steken van een neef. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938