Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

31- jarige Amsterdammer opgepakt in onderzoek naar doodgeschoten meisje (11) in België

6 maart 2024, 14.30 uur · Aangepast 6 maart 2024, 16.02 uur · Door Niels van Steijn

Een 31-jarige man uit Amsterdam is vanochtend aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 11-jarig meisje in het Belgische Merksem. Dat bevestigt een woordvoerder van het Amsterdamse Openbaar Ministerie. Begin vorig jaar werd in het Belgische plaatsje Merksem een huis beschoten, daarbij werd het meisje dodelijk geraakt. Haar vader en twee zussen raakten gewond. In het onderzoek is ook een 24-jarige vrouw uit Breda aangehouden. 

Inter Visual Studio

De woning aan de Nieuwdreef in Merksem werd 9 januari vorig jaar onder vuur genomen met een kalasjnikov. Op dat moment was het gezin in de garage aan het eten. Het 11-jarige meisje werd dodelijk geraakt. De vader (58) en zijn twee andere dochters van 13 en 18 jaar oud werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Eerdere aanhoudingen

Eind februari werden al twee personen aangehouden, het gaat om een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man. Laatstgenoemde is inmiddels vrijgelaten. Op een van de gevonden kogelhulzen werd DNA van de vrouw gevonden. Volgens de Gazet van Antwerpen is ze al eerder opgepakt in een ander onderzoek naar drugssmokkel, ontvoering en een verijdelde gijzeling.

"In het gerechtelijk onderzoek komt een mogelijke link naar Nederland naar voren. Er werd dan ook nauw samengewerkt met verschillende politiediensten en met het Openbaar Ministerie in Nederland", schrijft het Openbaar Ministerie in Antwerpen. Twee weken geleden besteedde het programma Opsporing Verzocht nog aandacht aan de zaak. 

Criminele oom in Dubai

Het gedode meisje was volgens de Gazet van Antwerpen het nichtje van een van de grootste drugssmokkelaars van België. Deze Othman El B. zou in Dubai wonen en vanuit daar een sleutelrol spelen in de grootschalige smokkel van cocaïne via de Antwerpse haven. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar hem.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938