Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aankomende week: De Balie Live Journalism over ouderenzorg

15 maart 2024, 12.00 uur · Aangepast 15 maart 2024, 16.22 uur · Door AT5

Amsterdammers worden steeds ouder en wonen steeds langer thuis. Daarom is er in de toekomst meer zorgpersoneel nodig voor de thuis- en ouderenzorg. Werk jij zelf in een verpleeghuis of in de thuiszorg als verzorgende, helpende of verpleegkundige? Of ben je op een andere manier betrokken bij de ouderenzorg? Praat dan mee op maandag 18 maart om 19.30 uur over een duurzame toekomst van ouderenzorg in De Balie.

AT5

Met name in de Randstad is de krapte groot. In Amsterdam steeg het aantal vacatures in de zorg en welzijn naar meer dan 13.000 in 2023. Helpenden en verzorgenden geven aan dat ze nu al te maken hebben met hoge werkdruk of lastig kunnen rondkomen. Meer werken loont niet altijd, omdat dat ten koste gaat van toeslagen. Steeds vaker kiezen ze voor het zzp-schap, maar deze onbeschermde functie maakt extra kwetsbaar. 

Hoge werkdruk, weinig inspraak, waardering, racisme en discriminatie op de werkvloer komen daar nog bovenop. Kortom: het piept en kraakt in de thuis- en ouderenzorg. Wat kan én moet er anders?

De komende maanden onderzoekt de redactie van Live Journalism samen met AT5 de Amsterdamse zorg en welzijn: hoe kunnen ouderen zo lang mogelijk thuis wonen? Hoe kan de gemeente het beter regelen voor deze groep? 

Reserveer hier je gratis ticket.

De eerste reportage over het tekort aan casemanagers verschijnt zaterdag om 07.00 uur online op AT5.
Op 22 maart om 21.00 uur zendt AT5 de bijeenkomst in De Balie uit. 

Heb je zelf ervaring of tips? Mail dan naar [email protected]

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938