Start van hoofdcontent

Cultuurmachine

nl

Pruiken, familietradities en veel alcohol op het Boekenbal 2024

16 maart 2024, 10.25 uur · Aangepast 16 maart 2024, 11.30 uur · Door Nadine van Ginkel & Madelein Pas

Dit jaar was AT5 weer traditiegetrouw op het Boekenbal, het openingsfeest van de Boekenweek. Het thema dit jaar is: 'Bij ons in de familie'. Alles werd uit de kast gehaald om er een onvergetelijke avond van te maken. Verslaggever Nadine van Ginkel sprak met literair Nederland over hun familietradities, outfits en plannen voor de avond. 

AT5

Dit jaar kreeg de hele familie Chabot de eer om het Boekenweekgeschenk te schrijven. Het gezin Chabot (bestaande uit vader, moeder en vier zoons) schreven samen het boek 'Gezinsverpakking'.

''We hebben het samen geschreven door het individueel te schrijven'', vertelt zoon Storm. ''Je sluit jezelf op in je kamer, doet de gordijnen dicht en gaat schrijven.'' In het boek beschrijft de familie hun gezin. ''Het was uiteindelijk een groot feest om het boek te schrijven'', vertelt moeder Yolanda. 

'A touch of gold'

De gasten kwamen gekleed in outfits met 'a touch of gold', van prachtige gouden jurken tot glimmende gouden schoenen, charmante gouden tasjes en een pruik. Het zorgde voor de benodigde dosis glitter en glamour. 

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda