Start van hoofdcontent

Amstelveen

nl

Bus met verdacht pakketje al vanaf Schiphol gevolgd door politieheli, verdachte aangehouden

28 maart 2024, 13.51 uur · Aangepast 28 maart 2024, 16.53 uur
Door AT5 · Foto: VLN Nieuws

De politie heeft vanmiddag een 67-jarige verdachte in een bus aangehouden na een melding van een verdacht pakketje bij Stadshart Amstelveen. Na onderzoek blijkt het niet om een explosief te gaan.

Vanwege de verdachte situatie was er een tijd lang veel politie op de been. Alle inzittenden zijn na enige tijd veilig uit de bus gehaald. De omgeving is ook vrijgegeven. 

De politie kreeg rond 13.00 uur een melding dat er op Schiphol iemand met een verdacht pakketje, mogelijk een explosief, in een Connexxion-bus zou zijn gestapt. Een woordvoerder zegt dat er 'op basis van de aard van de melding en de melder' direct groot werd opgeschaald. Zo werd de bus gevolgd door een politiehelikopter die continu zicht hield op het voertuig.

De politie hield ondertussen contact met de buschauffeur, die de bus in de straat Meander aan de Amstelveenseweg stilzette. Daar werd alle passagiers gevraagd de bus te verlaten. Toen de verdachte de bus uitstapte werd hij, op basis van een signalement, door de politie aangehouden.

Na onderzoek blijkt het verdachte pakketje dus geen explosief te zijn. De aangehouden man, die uit Den Haag komt, blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.

De straat Meander, richting het busstation, was afgezet, net als de afslag Amstelveen op de A9 vanaf Amsterdam. Beide afzettingen zijn inmiddels opgeheven.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938