Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wint finale Future Cup tegen FK Partizan met 2-1

1 april 2024, 17.07 uur · Aangepast 1 april 2024, 20.46 uur · Door AT5

Ajax onder 17 heeft deze middag de finale van de Future Cup tegen FK Partizan met 2-1 gewonnen. Eerder vandaag speelde Ajax de halve finale tegen Paris Saint-Germain. Na een 0-0 moesten strafschoppen de beslissing brengen, die werden gewonnen met 4-2. 

Alex Festen

Om 16.00 uur werd de finale van de Future Cup op de Toekomst afgetrapt. In het eerste kwartier werden er voor Ajax mogelijkheden gecreëerd via Emre Ünüvar en Lasse Abildgaard, maar het bleef 0-0. 

In de 45e minuut konden de armen omhoog bij Ajax. Middenvelder Divairo Johnson schuift een afgeslagen bal binnen: 1-0. Niet veel later maken Bendeguz Kovacs en Sean Steur een goede combinatie en gaat de bal via de keeper van FK Partizan in het doel. Het staat 2-0. 

Twee minuten later komen de Serviërs terug en schiet verdediger Lazar Radosavljevic raak. Daarmee staat het in de slotfase ineens 2-1. Niet veel later klinkt het fluitsignaal: Ajax wint de Future Cup met 2-1.

Future Cup 

Gisteren plaatste het jeugdteam zich overtuigend voor de halve finale van de Future Cup toen zij met 3-0 wonnen tegen CF Pachuca op de tweede dag van het toernooi. 

Al jaren is de door Ajax georganiseerde Future Cup het toernooi waar sterren van de toekomst zich voor het eerst kunnen laten zien. Het driedaagse toernooi ging afgelopen zaterdag van start. Dit jaar werd er geëxperimenteerd met een aantal nieuwe spelregels. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938