Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer steekpartij Oudezijds Voorburgwal (31) overleden

3 april 2024, 10.27 uur · Aangepast 3 april 2024, 17.21 uur · Door AT5

Het 31-jarige slachtoffer dat gister zwaargewond raakte bij een steekpartij op de Oudezijds Voorburgwal, is aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten. Er is een verdachte (55) aangehouden.

Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

De steekpartij gebeurde rond 20.00 uur bij een opvangcentrum voor dak- en thuislozen aan de Oudezijds Voorburgwal. Volgens omstanders werd hij ter plekke geopereerd. "Vermoedelijk heeft zich een conflict afgespeeld in het huis waarbij drie mannen betrokken waren", beschrijft Guido Oostrom van de politie Amsterdam. "Het slachtoffer is een 31 jaar oude man uit Amsterdam, de verdachte is een 55-jarige man, ook uit Amsterdam." Alle betrokkenen waren gebruikers van de opvang. 

Volgens de politie was het een heftig incident. "Er is ook eerste hulp verleend aan het slachtoffer waarna hij vervoerd is naar het ziekenhuis", aldus Oostrom. "Dit moet bijzonder heftig zijn voor de mensen die hier getuige van zijn geweest." Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Het Leger des Heils wilde niet voor camera reageren. Een woordvoerder zegt dat er nog teveel onduidelijk is en dat de focus nu ligt op de ondersteuning van personeel en bezoekers.  De recherche doet nog onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld bij het incident. De 55-jarige verdachte zit vast en wordt morgen verhoord. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938