Ondanks vuurpijl van bespotte Gaaei wint Ajax niet: 1-1 tegen Go Ahead Eagles

4 april 2024, 22.58 uur · Aangepast 5 april 2024, 07.18 uur · Door NH Sport

Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Lange tijd leek Anton Gaaei het goudhaantje te worden voor de Amsterdammers door zijn doelpunt. In blessuretijd schoot Bas Kuipers Go Ahead Eagles nog op gelijke hoogte.

AT5

Ajax moest het tegen Go Ahead Eagles stellen zonder een aantal sterkhouders. Chuba Akpom, zondag nog tweemaal trefzeker tegen PEC Zwolle, ontbrak wegens een blessure die hij opliep tijdens de uitwedstrijd in Zwolle. Ook Brian Brobbey, Jordan Henderson en Steven Berghuis ontbraken tegen de Deventenaren.

In de openingsfase hield Go Ahead Eagles de linies kort op elkaar met als resultaat dat Ajax niet verder kwam dan sporadisch een ongevaarlijk afstandsschot. Het eerste echte gevaar van de Amsterdammers ontstond toen Anton Gaaei met een voorzet Steven Bergwijn in staat stelde te scoren, maar de aanvoerder van Ajax werkte de bal naast.

Daarna was het hek van de dam. De bedrijvige Mika Godts zocht niet voor het eerst zijn directe tegenstander Deijl op. Met succes, want na een succesvolle actie was het nu Gaaei die het eindstation was. De vaak verguisde Deen volleerde op prachtige wijze raak: 1-0.

Nog voor rust liet Go Ahead Eagles zien waarom het knap zevende staat in de eredivisie. Tot tweemaal toe werden de Deventenaren gevaarlijk, maar net zo vaak hield Ajax-doelman Diant Ramaj zijn ploeg op de been. Het doelpunt van Anton Gaaei bleef het enige doelpunt in de eerste helft. Het publiek in de Arena veerde vlak voor rust op toen Mika Godts op de paal schoot.

Hoe vermakelijk het einde van de eerste helft was, zo weinig kansen vielen er in de tweede 45 minuten te noteren. Zowel Ajax als Go Ahead leken niet nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt. Ahmetcan Kaplan moest twintig minuten voor tijd redding brengen op de doellijn, na een variant op een hoekschop van de bezoekers.

Grote teleurstelling

In de blessuretijd van de wedstrijd wist Go Ahead alsnog te scoren. Ramaj greep mis bij een hoge bal en Bas Kuipers profiteerde van de fout. De oud-jeugdspeler van Ajax schoot raak en bepaalde de eindstand: 1-1. Een grote teleurstelling voor het Ajax-publiek.

Met het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles schiet Ajax niets op. De marge naar NEC bedraagt met nog zes wedstrijden slechts twee punten. Aanstaande zondag staat de Klassieker voor het programma, wanneer het in de Kuip speelt tegen Feyenoord.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Kaplan, Hato; Gaaei (Gooier/89), Tahirovic, Mannsverk (Vos/77), Taylor; Hlynsson (Forbs/77), Godts (Fitz-Jim/59); Bergwijn (Rijkhoff/77)