Start van hoofdcontent

Noord

nl

Explosie bij woning in Vogelbuurt nadat dezelfde nacht werd geprobeerd om pand te beschieten

5 april 2024, 10.45 uur · Aangepast 5 april 2024, 11.03 uur · Door AT5

Bij een woning aan de Sijsjesstraat in Noord is vanochtend vroeg een explosief afgegaan. Onbekenden probeerden eerder vannacht het pand ook te beschieten, maar dat lukte niet. De politie probeert er achter te komen of de incidenten te maken hebben met een conflict in het criminele circuit. 

De eerste keer dat de daders bij de woning stonden was om 03.00 uur. Volgens een woordvoerder kwam er een melding binnen van iemand met een vuurwapen en zou de dader toen hebben geprobeerd om het pand te beschieten. Dat is alleen niet gelukt, er is namelijk geen kogelgat of huls gevonden. Hoe de politie weet dat de beschieting wel is geprobeerd en waarom het dan niet is gelukt, daar kan de woordvoerder niets over kwijt. Mogelijk heeft een camera aan de muur wel meer 'gezien'.

Maar ondanks dat de beschieting mislukte, was het vanochtend toch raak bij de woning. Rond 06.00 uur ging er een explosief af, volgens een buurtbewoner ging het om een 'gigantische knal'. De deur is door de explosie vernield en in de gang is ook aanzienlijke schade te zien. Een van de ramen is gesneuveld. 

De verdachte, of verdachten, zijn vooralsnog niet gepakt. De politie vraagt daarom getuigen of mensen die meer weten om zich te melden. De politie wil ook graag weten of de twee incidenten te maken hebben met een conflict in het criminele circuit, dat kan ook anoniem worden gemeld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938