Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zogenaamde 'Uber-rit' wordt slechte trip: honderd euro voor kort ritje én woninginbraak

9 april 2024, 16.33 uur · Aangepast 10 april 2024, 13.17 uur · Door AT5

Een 18-jarige man is begin februari in één nacht twee keer bestolen. De man stapte op 3 februari nietsvermoedend in een 'Uber' naar huis. Onderweg blijkt het geen Uberchauffeur te zijn, die honderd euro vraagt voor het korte ritje, iets wat de man weigert te betalen. 

AT5 / Luuk Koenen

De twee krijgen op straat een discussie en het slachtoffer wordt door de chauffeur hard op de grond geduwd, meldt de politie. Hierna rent hij weg en vlucht z'n woning in. 

Als hij de voordeur van z'n huis dicht probeert te doen, drukt de chauffeur hem weer open en gaat de woning in. Binnen steelt hij geld en pakt de sleutelbos van het slachtoffer mee. 

Telefoon, laptop, portemonnee 

Ondanks dat het slachtoffer is geschrokken, probeert hij te slapen. Als dat net lukt, schrikt hij wakker omdat twee mannen in zijn woonkamer staan; de 'Uber-chauffeur' en een andere man. 

Het slachtoffer schreeuwt naar de mannen waarop het duo vlucht. Ze hebben onder andere zijn telefoon, laptop en portemonnee meegenomen. Ook probeerden ze zijn Playstation te stelen, maar die gooiden ze tijdens hun vlucht op de grond, aldus de politie. 

De politie heeft beelden van de verdachten vrijgegeven en vraagt mensen die hen herkennen zich te melden. 

Update: De identiteit van de verdachte is inmiddels bekend bij de politie. De beelden van hem zijn daarom offline gehaald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938