Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Politie deelt herkenbare beelden van man die vrouw bespuugt en op de grond gooit

11 april 2024, 19.55 uur · Aangepast 13 juni 2024, 13.46 uur · Door AT5

De man die op Centraal Station een jonge vrouw op de grond gooide, nadat zij hem aansprak op zijn agressieve gedrag naar zijn vriendin toe, heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Het Openbaar Ministerie gaf hem na het delen van onherkenbare beelden twee weken de tijd om zich bij de politie te melden. "Hij heeft zich niet gemeld en daarom worden de beschikbare beelden nu herkenbaar getoond", aldus de politie. 

Een jonge vrouw sprak op CS de man aan, omdat hij kort daarvoor gewelddadig gedrag vertoonde richting zijn vriendin. Toen zij hem daarop aan wilde spreken, werd ze door de verdachte bespuugd en hard op de grond gegooid.

De jonge vrouw stond na haar val snel op en liep samen met de andere twee vrouwen naar de agressieve man toe. Daarna werd er kort nog wat geduwd.

Herkenbaar

De politie deed dus eerder al een oproep met beelden waarop de verdachte niet herkenbaar te zien is. Omdat dat niets heeft opgeleverd, zijn er beelden vrijgegeven waarop de man wel duidelijk te zien is.

De politie vraagt om mensen die de verdachte (her)kennen zich te melden. "Laat dit dan aan het opsporingsteam weten door te bellen met 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938