Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Buurt geschrokken na explosie waarbij zwangere vrouw gewond raakte: "Het hele gebouw trilde"

11 april 2024, 11.39 uur · Aangepast 11 april 2024, 17.34 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De politie heeft afgelopen nacht een 29-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie eerder die nacht op de Charlotte Brontéstraat in Zuidoost. 

Door de explosie is een kleine brand ontstaan, waardoor een bewoonster die zwanger is, rook inademde. De vrouw is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. "Inmiddels is ze ontslagen, maar ze is nog altijd zeer ontdaan", aldus een politiewoordvoerder. "Dit raakt haar natuurlijk enorm."

Bewoners in Zuidoost schrokken zich rot van de knal, die rond 00.45 uur te horen was. "Ik trilde echt, hield de baby dicht tegen me aan. Het hele gebouw trilde", vertelt een vrouw. "Keihard straffen, want dit kan echt niet", zegt een ander. "Je schrikt ervan, maar je kunt ook zomaar gewond raken door de flauwekul van die gasten."

AT5

"Als ik bang zou zijn, dan moet ik verhuizen", zegt weer een andere bewoner. "Dus nee, ik ga er niet bang voor zijn, maar het is wel een onprettig gevoel."

Op basis van aanwijzingen van oplettende burgers kon kort na het incident in de omgeving van de Hoorneboeg een 29-jarige Amsterdammer worden aangehouden. De man had een vuurwapen en een mes bij zich en is aangehouden voor nader onderzoek.

September

Het is niet voor het eerst dat er in de Charlotte Brontéstraat explosieven afgaan. In september was het in een week drie keer raak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938