Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Weer tientallen vluchten geannuleerd vanaf Schiphol door onstuimig weer

16 april 2024, 07.25 uur · Aangepast 16 april 2024, 07.56 uur · Door NH

Nadat gisteren al talloze vluchten werden geannuleerd op Schiphol, zorgt het onstuimige weer er ook vandaag voor dat er tientallen vluchten worden gecanceld. Dit duurt waarschijnlijk nog de hele ochtend.

Vliegtuigen van KLM en TAP op Schiphol - NH Media / Doron Sajet

Volgens een woordvoerder van Schiphol worden de vluchten alleen in de ochtend geannuleerd. "In de middag verwachten we dat het weerbeeld beter is."

Tot die tijd kunnen reizigers rekeningen op vertraging. "De harde windstoten zorgen ervoor dat we maar één baan kunnen gebruiken."

Storing

Maandag was er naast de annuleringen door code geel, om 23.00 uur ook sprake van een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem, meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Na 23.00 uur zijn nog een paar toestellen geland op Schiphol, andere toestellen zijn uitgeweken.

Rond 1.30 uur liet LVNL weten dat de storing voorbij was. Het vliegverkeer zou daarna weer stapsgewijs moeten worden opgebouwd.

Schiphol waarschuwde gisteren al dat reizigers rekening moeten houden met geannuleerde vluchten en vertraging. "Luchtverkeersleiding Nederland heeft vandaag een beperkte baancapaciteit voor Schiphol afgegeven", liet een woordvoerder van KLM weten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938