Start van hoofdcontent

Nu Zijn Wij

nl

Femke Halsema te gast in nieuw AT5-jongerenprogramma 'Nu Zijn Wij'

21 april 2024, 08.00 uur
Door Nicolai Brannan · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Vanaf vandaag is op AT5 het nieuwe jongerenprogramma Nu Zijn Wij te zien. De uitzending is gemaakt samen met mbo-studenten van de opleiding Media & Redactie aan het ROC van Amsterdam. In de eerste aflevering is burgemeester Femke Halsema te gast om in gesprek te gaan met de jongeren over thema's zoals mentaal welzijn, tolerantie, wapenbezit en drugs.

De studenten hebben de afgelopen tien weken les gehad bij AT5 en onder begeleiding van docenten van het ROC van Amsterdam en AT5'ers hun eigen programma Nu Zijn Wij bedacht én inhoudelijk voorbereid. De samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en AT5 is een initiatief van presentator en docent Nicolai Brannan.

In de eerste aflevering is burgemeester Halsema te gast om in gesprek te gaan met de jongeren over thema's zoals mentaal welzijn, tolerantie, wapenbezit en drugs. Ook is psycholoog Thijs Launspach aanwezig. 

De eerstejaars van de opleiding Media & Redactie hebben interviews gehouden over deze onderwerpen met deskundigen, jongeren, en voorbijgangers op straat in Amsterdam. Deze video's worden tijdens de uitzending vertoond en besproken.

'Nu Zijn Wij' is zondagavond om 21:00 uur te zien op AT5 en vanavond ook online en YouTube.

Heb je een (anonieme) tip, ervaring of informatie die je graag zou willen delen? Klik hier om rechtstreeks contact op te nemen met journalist Nicolaï Brannan of mail naar [email protected].