Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Man werd na achtervolging in Zuidoost onder schot gehouden vanwege mogelijk wapenbezit

18 april 2024, 16.37 uur · Door AT5

De arrestatie van twee mannen van afgelopen dinsdag in Zuidoost had te maken met mogelijk wapenbezit. Dat laat een woordvoerder van politie Oost-Nederland weten. De verdachten bleken uiteindelijk geen wapens bij zich te hebben.  

Dinsdagavond verschenen er beelden waarbij te zien was dat de politie een van de verdachten onder schot hield. Inmiddels is duidelijk dat er twee verdachten zijn aangehouden.

AT5

De mannen (18 en 28) werden vanaf Barneveld achtervolgd nadat de politie een melding van vuurwapenbezit kreeg. Vanwege een speciaal veiligheidsprotocol dat de agenten gebruikten (de 'benaderingstechniek gevaarlijke verdachten') werden ze tot aan Amsterdam gevolgd en werd er pas in Zuidoost door de politie ingegrepen.

Bij de aanhouding werden beide verdachten gefouilleerd en werd de auto waarin ze reden doorzocht. Vuurwapens werden er niet gevonden. Beide verdachten zaten korte tijd vast, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze blijven wel verdachte in de zaak, vertelt een politiewoordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938