Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Dolly Bellefleurs Europaparty & over het water langs musea op de cultuur ferry

26 april 2024, 21.00 uur · Aangepast 2 mei 2024, 10.50 uur · Door Nadine van Ginkel & Madelein Pas

Dolly Bellefleur is voor heel eventjes Dolly Klein. Zoals elk jaar maakt ze haar eigen versie van het Nederlandse Songfestivallied. Dit jaar deed ze dat dus met het nummer "Europapa" van Joost Klein. En daar hoort natuurlijk een clipshoot bij, waar Cultuurmachine bij aanwezig was. 

AT5

Europaparty

9 mei is het zover, de halve finale van het songfestival. Daarom host Dolly Bellefleur een Europaparty in de Nieuwe KHL op de Oostelijke Handelskade. Het idee? Feest vieren en de tweede halve finale kijken, waarin Joost Klein Nederland vertegenwoordigt in Zweden. Sinds haar kindertijd is Dolly fan van het songfestival. "Als kind werd ik op school heel erg gepest, en het songfestival dat ik voor het eerst mocht kijken was met Ding-a-Dong van Teach-In, dat was echt mijn feelgood muziek."

Voor de Europaparty op 9 mei zijn nog kaarten beschikbaar.

De route en stops van de Cultuurferry - AT5

Hop on, hop off 

Een dagje musea hoppen in de stad via het water: vanaf nu kan het. Afgelopen weekend maakte de cultuur ferry de eerste vaarten, een initiatief van meerdere culturele instellingen.  Zo zijn er in de stad acht verschillende opstapplekken, waar elke helft van het uur een boot vertrekt. Op deze manier kun je gemakkelijk zelf op- en afstappen om een bezoek te brengen aan musea op de route. De bedoeling is dat je gemakkelijk via het water naar verschillende musea kan gaan. De organisatie richt zich voornamelijk op Nederlandse bezoekers.

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien op AT5.nl en op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected] 💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda