Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Vliegtuig landt op Schiphol na noodmelding over rook in de cockpit

15 mei 2024, 20.32 uur · Aangepast 16 mei 2024, 10.22 uur · Door Redactie

Een vliegtuig van British Airways heeft een voorzorgslanding op Schiphol gemaakt doordat er rook in de cockpit ontstond. De piloten gaven de noodmelding 'mayday' en vroegen of ze snel mochten landen bij Schiphol Airport. Eenmaal geland werden meerdere bemanningsleden onwel.

Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Het toestel, een Airbus A320, vertrok vanuit London en was onderweg naar Oslo. Rond 19.45 uur landde het vliegtuig op de Polderbaan. Meerdere hulpdiensten kwamen daar uit voorzorg op af. 

Eenmaal aan de grond heeft de brandweer geen vuur in het toestel ontdekt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. Hoe de rook kon ontstaan, is nog niet duidelijk. 

 

 

Omdat de hulpdiensten kort na de landing niet hoefden in te grijpen kon het vliegtuig eerste instantie naar een van de gates te kunnen rijden. Dat veranderde toen bemanningsleden onwel werden.

Op taxibaan Victor kwamen de hulpdiensten daarom opnieuw in actie. De passagiers werden uiteindelijk met bussen opgehaald. Volgens de woordvoerder is geen sprake van paniek en wordt het aantal toegesnelde hulpdiensten afgeschaald. 

Taxibaan geblokkeerd

Omdat het vliegtuig de taxibaan blokkeert is de Polderbaan gesloten en landt het vliegverkeer nu op de Zwanenburgbaan. 

Op website Flight Aware is te zien dat het toestel van koers verandert. - Flight Aware

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938