Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Omgewaaide boom legt treinverkeer tussen CS en Duivendrecht plat: "Enorme flitsen"

10 juni 2024, 19.02 uur · Aangepast 11 juni 2024, 09.11 uur
Door Stefan Bunschoten · Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Een omgewaaide boom zorgt ervoor dat er op dit moment geen treinen meer rijden tussen station Duivendrecht en het Centraal Station. Daarnaast is er een trein gestrand, die reizigers zijn inmiddels geëvacueerd. 

"Het is onstuimig en dat merken we ook op het spoor", meldde Prorail eerder vanavond op X. "Er ligt een boom op de bovenleiding tussen Amsterdam en Duivendrecht en daarom is er daar geen treinverkeer mogelijk."

Een buurtbewoner liet weten dat de gestrande trein ter hoogte van het Funenpark in Oost stond. "Voordat de trein Amsterdam-Maastricht van 18.05 uur tot stilstand kwam, zag ik enorme flitsen."

Beer Boudewijn

Hij liet rond 19.45 uur, net als een andere buurtbewoner via X, weten dat er naast de trein inmiddels een andere trein stond. De reizigers konden op die trein overstappen. Rond 20.15 uur reed die tweede trein weg. Ongeveer een uur later werd de gestrande trein weggesleept.  

De NS ging er eerst vanuit dat het treinverkeer rond 22.45 uur weer zou kunnen rijden, maar dat tijdstip is niet gehaald. Het probleem zou om 2.30 uur vannacht wel verholpen moeten zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938