Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Musicalduizendpoot Barrie Stevens viert 80e verjaardag met show in De la Mar Theater

11 juni 2024, 13.02 uur · Aangepast 11 juni 2024, 22.37 uur · Door Jesler Bos

Hij zingt, danst, regisseert én choreografeert: Barrie Stevens werkt al meer dan 60 jaar in de entertainindustrie. En vandaag vierde hij zijn 80e verjaardag. Dat deed hij niet bij hem thuis, maar in De la Mar Theater, met zijn stuk: Allemachtig 80! AT5 sprak hem voorafgaand aan de show. 

AT5

Barrie Stevens zit al 60 jaar in het vak, maar De La Mar is het theater waar hij zijn allereerste musical ooit speelde. Daarom moest dat de plek worden voor de theatershow. "80 is een leeftijd waarvan je snel denkt, ik laat die verjaardag voorbijgaan, maar ik dacht juist, nee ik wil het vieren", vertelt hij. Musicalacteur William Spaaij nam de presentatie van het programma op zich. "We gaan een ode geven aan zijn leven. Dat heeft hij meer dan verdiend", aldus de presentator. 

Barrie Stevens kwam in 1962 van Engeland naar Nederland om auditie te doen voor de musical Snip en Snap. Met succes. "Ik was één van de dansers in de revue", vertelt hij.  Stevens bleef in Nederland om audities te doen voor andere musicals. 'Ik heb hier kansen gehad die ik in Engeland nooit zou krijgen. Ik heb mezelf absoluut ontdekt hier", vertelt hij. 

Quote

"In een maakperiode is zo'n choreograaf als hij heel belangrijk"

Karin Bloemen, Cabaretière

Naast danser ontwikkelde hij zich als acteur, regisseur en choreograaf. In al die jaren werkte hij met veel bekende artiesten samen, waaronder Karin Bloemen: "Werken met Barrie Stevens is heel fijn. Ik was heel jong. Hij was degene die mij gerust kan stellen. Hij was lief en geduldig, heel respectvol. In een maakperiode is zo'n choreograaf als hij heel belangrijk", vertelt Bloemen. 

AT5

Ondanks zijn leeftijd, voelt Stevens zich nog steeds jong van geest. "60 voel ik mij misschien als ik er een getal op moet plakken", lacht hij.  Zo lang zijn gezondheid het dan ook nog toelaat, is Stevens voorlopig niet van plan te stoppen. "Ik kan niet stoppen met het gevoel, de passie, mijn emoties, allemaal hierin te stoppen en neer te zetten", vertelt hij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938