Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vrouwenhandelaar Saban B. gevlucht

16 september 2009, 12.58 uur · Aangepast 17 september 2009, 11.15 uur

Politie en justitie zijn een internationale klopjacht begonnen naar de zeer beruchte 38-jarige Saban B. Dit meldt De Telegraaf.

De extreem gewelddadige Turkse crimineel sloeg op de vlucht nadat hij van het gerechtshof in Arnhem enkele dagen vrij had gekregen wegens 'persoonlijke omstandigheden'. Samen met zijn broer Hassan B. was hij betrokken bij grootscheepse vrouwenhandel. Ze dwongen onder andere op de Wallen vrouwen om als prostituee te werken. Vorig jaar is hij door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 7,5 jaar cel. Hij kreeg vorige week tijdens zijn hoger beroep van het gerechtshof een paar dagen verlof om bij zijn vriendin te kunnen zijn, onder voorwaarde dat hij zich dagelijks meldde bij de politie.

De slachtoffers moesten van de broers vaak twaalf uur per dag werken en in sommige gevallen zelfs hun borsten laten vergroten. Ook ondergingen zeker vijf slachtoffers gedwongen een abortus. Er zouden in totaal 78 slachtoffers zijn, maar uiteindelijk durfden slechts tien vrouwen aangifte te doen.