Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beeld: jongeren uit bioscoop De Munt gezet

21 september 2009, 10.18 uur · Aangepast 22 september 2009, 13.18 uur

Zestig jongeren die zich misdroegen zijn zondagavond bioscoop Pathé De Munt uitgezet. De beelden uit de bioscoop zijn gemaakt door Kendal.

De politie heeft zondagavond een bioscoopzaal ontruimd in Pathé de Munt. Ongeveer zestig personen, onder wie enkele tientallen jongeren, zorgden voor overlast. De politie arresteerde uiteindelijk drie personen wegens belediging, verstoring van de openbare orde en vernieling.

De jongeren maakten zich schuldig aan gedrag "dat je niet wilt hebben als je ongestoord een film wilt bekijken", aldus de politiezegsman. Gealarmeerde agenten hebben daarop de hele zaal rond 20.30 ontruimd. De aanwezigen hebben het pand via de zij-ingang verlaten en zijn daarop naar het Rembrandtplein gedirigeerd. De bioscoop bleef de rest van de avond nog wel open.

Het is onduidelijk of de jongeren in de bioscoop waren om het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Traditiegetrouw gaat dan veel islamitische jeugd naar de film. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen. Volgens een woordvoerder van Pathé had de bioscoop extra beveiliging ingezet. Dat doet de bioscoop ieder jaar tijdens het Suikerfeest.