Ajax

NL
V

"Raar dat Van der Wiel bij concert was"

9 oktober 2009, 13.09 uur · Aangepast 14 oktober 2009, 21.10 uur

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal vindt het raar dat Gregory van der Wiel dinsdagavond een concert van de rapper Lil' Wayne in de Heineken Music Hall heeft bezocht.

De rechtsback reisde maandag niet met Oranje naar Australië omdat hij zondag tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Roda JC (2-2) een hersenschudding had opgelopen. Van der Wiel maakte woensdagochtend in alle vroegte (04.45 uur) op zijn twitterpagina bekend dat hij het concert had bezocht. De verdediger plaatste een foto waarop hij samen met de rapper poseerde. Van der Wiel bezocht het concert samen met ploeggenoten Thimothée Atouba, Marvin Zeegelaar en Kenneth Vermeer.

"Hij mocht van de clubarts van Ajax niet vliegen", weet Van Marwijk. "Ik ben geen arts, dus wie ben ik om daar iets van te zeggen. Maar het is wel raar dat hij dan wel bij een concert is. Als we terug zijn in Nederland moet ik het er maar eens een keer rustig met hem over hebben. Tot dan kan ik er weinig over zeggen."

Ajax noemt het concertbezoek van Van der Wiel onverstandig. Ajaxcoach Martin Jol heeft inmiddels met de verdediger over het voorval gesproken. Van der Wiel is daarna gestopt met zijn twitter. Hij schreefop zijn pagina : " I am done with Twitter, adios!"