Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog zes jaar geëist tegen Saban B.

14 oktober 2009, 19.06 uur · Aangepast 16 oktober 2009, 10.44 uur

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de rechtbank nog eens zes jaar celstraf geëist tegen de voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B. wegens betrokkenheid bij een steekpartij in 2006.

De steekpartij was op 11 mei 2006 in een internetcafé in de Jan Evertsenstraat. Een bewakingscamera heeft de gebeurtenis vastgelegd. Volgens de officier van justitie was Saban B. duidelijk herkenbaar als een van de vijf mannen die achter in de zaak twee andere mannen in elkaar sloegen en op hen instaken. Ook afgetapte telefoongesprekken zouden de betrokkenheid van Saban B. bewijzen. De slachtoffers liepen verwondingen op.

Volgens de officier ging het om een afrekening in het criminele circuit en was moord de opzet. Volgens de advocaat van Sabans B. was er hooguit sprake van mishandeling. Hij zette grote vraagtekens bij de video en de getuigenverklaringen als bewijsmiddelen. Saban B. is voortvluchtig, sinds hij tijdens een verlof in september de benen nam. Omdat de dagvaarding was verzonden voordat hij vluchtte, kon de rechtszaak woensdag zonder Saban B.in de zaal toch doorgaan.

Saban werd vorig jaar zomer wegens vrouwenhandel en het leiden van een criminele organisatie tot 7,5 jaar celstraf veroordeeld. De zaken waar het woensdag over ging, werden toen buiten beschouwing gelaten, omdat er nog getuigen moesten worden gehoord. De rechtbank doet uitspraak op 28 oktober.