Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax lijdt 3,4 miljoen euro verlies

16 oktober 2009, 10.43 uur · Aangepast 20 oktober 2009, 10.39 uur

Ajax heeft over het boekjaar 2008/2009 een netto verlies van € 3,4 miljoen geleden.

Een belastingkwestie inzake de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup in 1997 heeft tot dit negatieve resultaat geleid. Zelfs de opbrengsten uit de transfers van Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen konden niet voorkomen dat de club uit Amsterdam in de rode cijfers is gedoken. In het jaar daarvoor boekte Ajax nog een winst van 7,8 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan de verkoop van de spelers Wesley Sneijder, Ryan Babel aan buitenlandse clubs.

De belastingkwestie omtrent de tranfers van Michael Laudrup en Shota Arveladze sleept al jaren. Na diverse arresten zag Ajax zich genoodzaakt om een eerder genomen voorziening te verhogen naar 5,2 miljoen euro. Naar verwachting zal de Hoge Raad medio 2011 uitspraak doen.

Om de activiteiten te kunnen blijven financieren verwacht Ajax in de eerste helft van 2010 eventueel een beroep te moeten doen op de kredietfaciliteit bij de bank. Ajax houdt er rekening mee niet voldoende geld in kas te hebben. Als Ajax inderdaad geld gaat lenen, zou dat voor het eerst sinds de beursgang het geval zijn.