Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer in de cel in Mexico

3 januari 2010, 14.35 uur · Aangepast 4 januari 2010, 18.20 uur

De Amsterdammer Free Bronkhorst zit sinds oktober 2009 in de gevangenis in Mexico, volgens zijn vrienden in Nederland onterecht.

Hij zou een vechtpartij zijn begonnen tijdens een nachtje stappen in het toeristenoord Cancun. Een bewakingscamera maakte beelden van het incident en daarop is te zien dat Free werd aangevallen en dat hij zich alleen tegen zijn belagers verdedigde. Toch werd hij een paar dagen later gearresteerd. De Mexicaanse rechter heeft echter besloten dat de camerabeelden niet voldoende zijn om de Amsterdammer vrij te pleiten van schuld in deze zaak. Hij lijkt te zijn omgekocht en in de tussentijd zit Free dus nog steeds vast.

De Amsterdammer verhuisde in 2009 naar Mexico. Zijn familie en vrienden doen er alles aan om hem vrij te krijgen uit de Mexicaanse gevangenis. Free Bronkhorst kreeg op 24 december te horen dat hij nog langer vast moet zitten en dat de ontlastende bewakingsvideo wederom geweigerd is als bewijsmateriaal. Zijn familie en vrienden zijn inmiddels een website begonnen over de zaak.