Start van hoofdcontent

Stad

nl

Echt laatste kans voor Poldermoskee

29 januari 2010, 21.20 uur · Aangepast 1 februari 2010, 13.50 uur

De Poldermoskee in Slotervaart krijgt een laatste kans om de achterstallige huur te betalen. Dat heeft woningcorporatie de Alliantie - de eigenaar van het pand waarin de moskee zit - vrijdag bekendgemaakt.

Dat moet uiterlijk eind februari gebeuren. Anders wordt de huur opgezegd. De moskee kampt al langer met een huurachterstand. Volgens de Alliantie hadden de twee partijen afspraken gemaakt over het voldoen daarvan. Die moesten uiterlijk deze maand worden nagekomen. De moskee heeft zich wel gehouden aan een deel van die overeenkomsten, maar niet aan alle. Het bestuur krijgt nu - voor de allerlaatste keer - een maand extra de tijd.

Een woordvoerder van de Alliantie wilde niet zeggen hoe groot de huurachterstand is, wel dat het om 'een ruim bedrag'  gaat. Volgens hem leverde het betalen van de huur al sinds het begin problemen op. De corporatie zegt ongelukkig te zijn met de situatie, omdat zij de moskee in het stadsdeel Slotervaart een goed initiatief vindt. Voorzitter van de Poldermoskee Yassmine Elksaihi zei in een reactie eigenlijk blij te zijn met het nieuws dat het gebedshuis tot februari de tijd krijgt. Zij ging er namelijk van uit dat de achterstallige huur uiterlijk deze maand betaald moest worden. 'We zijn sowieso heel blij met die laatste kans die we krijgen.'' Ze zei er vertrouwen in te hebben dat het alsnog lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. ,,We moeten nu alles op alles zetten.'