Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte overval in been geschoten

9 februari 2010, 16.38 uur · Aangepast 10 februari 2010, 19.10 uur

De politie heeft dinsdagochtend een voortvluchtige overvaller in zijn been geschoten in de Joubertstraat in Oost.

De 17-jarige jongen had kort daarvoor samen met een leeftijdsgenoot een juwelier op de Van Woustraat overvallen. De twee gingen ervandoor op een scooter en konden, dankzij tips en aanwijzingen van buurtbewoners, worden aangehouden.

De overvallers bedreigden het personeel van de juwelierszaak met een vuurwapen en maakten buit uit verschillende vitrines. De overvallers renden de zaak uit en vluchtten weg op een scooter. De politie werd op de hoogte gebracht en kwam de verdachten op het spoor. Toen een agent de verdachten wilde aanhouden, vluchtten zij beiden een verschillende kant op. Tijdens de aanhouding van een van hen is door de agent een schot gelost. De verdachten zijn uiteindelijk in de Joubertstraat en de Ben Viljoenstraat aangehouden. Een van de verdachten raakte gewond aan zijn been en is voor behandeling in het ziekenhuis. Tijdens het onderzoek is een tas met de vermoedelijke buit aangetroffen.

De rijksrecherche doet onderzoek met betrekking tot het schieten van de politieman. Het forensisch onderzoek hierbij wordt gedaan door specialisten van een andere politieregio. De verdachten zijn in het verleden veelvuldig met de politie in aanraking geweest.