Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vechtpartijen tussen supporters en politie

18 februari 2010, 17.31 uur · Aangepast 19 februari 2010, 20.05 uur

Op het Centraal Station zijn aan het eind van de middag ongeregeldheden uitgebroken waar een grote groep Italiaanse supporters bij betrokken was.

De politie heeft vanmiddag op 5 plaatsen in de binnenstad en bij het stadion charges moeten uitvoeren om groepen supporters te scheiden en confrontaties te vermijden. Dat gebeurde bij het CS, de Prins Hendrikkade, het Waterloo- en Rembrandtplein en bij de ArenA. Honderdvijfig tot tweehonderd supporters zijn door de politie het centrum uitgestuurd. Tot 24.00 uur mogen zij zich daar niet meer vertonen, als zij dat wel doen worden ze aangehouden op beschuldiging van een misdrijf. De Italiaanse supporters zijn in bussen naar de ArenA gebracht. Bij de ArenA staan nu veel Italiaanse supporters zonder kaartje. Zij worden door de politie rustig gehouden, maar na de wedstrijd gaat deze uit van 'het ergste'.

Onder de onruststokers bevinden zich zowel aanhangers van Juventus als van Ajax. Ook zijn groepen van andere voetbalclubs in de stad die de confrontatie zoeken. De relschoppers gingen met elkaar op de vuist maar richtten zich ook tegen de politie, aldus de woordvoerder. Er zijn in totaal acht arrestaties verricht. Het gaat zowel om Ajax-aanhangers als Italiaanse fans, zegt een politiewoordvoerder. Ook is er een onbekend aantal mensen gewond geraakt.

Vanwege een verhoogd risico op rellen is een deel van de stad, de weg naar en omgeving van de ArenA bestempeld als veiligheidsrisicogebied. In dit gebied mag de politie preventief fouilleren.