Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Laan en Halsema willen niet

13 maart 2010, 13.43 uur · Aangepast 9 december 2011, 10.25 uur

Eberhard van der Laan en Femke Halsema lijken, ondanks dat ze veelvuldig genoemd worden, nu geen burgemeester van Amsterdam te willen worden.

Van der Laan houdt zijn 'focus' zelf op Den Haag. Dat zei hij vrijdag tegen AT5 en zaterdag nogmaals in Tros Kamerbreed. "Ik heb er nog bijna niks afgemaakt. Ik heb ook nogal een grote mond gehad over het parlement. Ik moet helpen het beter te maken. Ik zit nog bij de focus op Den Haag." Halsema liet het volgende berichtje achter op Twitter. "En op veler verzoek. Nee, ik ga niet naar A'dam. Ja, met mijn gezin gaat het heel goed. Dank u."

Guusje ter Horst wilde zaterdag niet reageren. Volgens Haagse bronnen zou ze wel interesse hebben. In het AT5-programma De Zwoele Stad zei ze twee jaar geleden de kans klein te achten dat ze ooit burgemeester van Amsterdam zou worden. De woordvoerder van Boris Dittrich meldde AT5 dat de D66'er het momenteel erg druk heeft met andere werkzaamheden en dat hij niet wist of Dittrich burgemeester wil worden. Oud-wethouder Frank de Grave ziet zichzelf ook niet de opvolger van Cohen, maar vindt het wel erg leuk dat de Amsterdammer nog aan hem denkt.