Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heineken en Kooistra botsen over huur café's

17 maart 2010, 15.13 uur · Aangepast 18 maart 2010, 15.30 uur

Brouwerij Heineken eist woensdag in een kort geding de mogelijkheid tot ontruiming van de cafés Dante (van de Herman Brood-galerie), Luxembourg en homodisco April.

Daarmee opent Heineken de aanval op uitbater Sjoerd Kooistra. Dat meldt Quotenet.nl dinsdag. Ook het New York Steakhouse aan het Rembrandtplein wordt meegenomen in het kort geding. Kooistra en Heineken zijn verwikkeld in een juridische strijd wie de huur moet betalen van de etablissementen. Heineken zegt recht te hebben op huurpenningen. Welke rechtspersoon die zou moeten betalen is echter niet duidelijk. Een woordvoerder van Heineken: "De bottom line is dat wij recht hebben op huur, en die wordt niet betaald."

Eerder won Heineken een kort geding waardoor het homodisco Exit in de Reguliersdwarsstraat mag ontruimen. Daartegen is door de pachter beroep aangetekend. Op 30 maart wordt in die zaak uitspraak verwacht. Vorig jaar kwam Kooistra ook al in aanvaring met Inbev. Die Belgische bierproducent stelde toen dat de horecatycoon ‘ernstige kredietproblemen’ heeft. Inbev spande een kort geding aan, maar trok dat later weer in.