Stad

NL
V

Roy Ristie (D66) blijkt bekladder blogs

26 maart 2010, 14.05 uur · Aangepast 26 maart 2010, 19.53 uur

Deelraadslid Roy Ristie van D66-OZO houdt er een nogal gespleten internetpersoonlijkheid op na, zo lijkt het.

Onder pseudoniemen als Van Dongen, Els, dj Dazz, Tanja, Clifton, Hilda, Jaap en Antoinette Pinas plaatste Ristie de afgelopen maanden kritische reacties op de weblogs van collega-bestuurders. Dat onthulde VVD-bestuurder Emile Jaensch, zo meldt Het Parool. Jaensch ontdekte dat de stroom aan reacties afkomstig was van één ip-adres: dat van Ristie.

De argwaan van Jaensch werd gewekt doordat alle reacties dezelfde toonzetting hebben. "Bovendien waren zij bijna allemaal tijdens nachtelijke uren verstuurd." De ontdekking is pikant, vooral ook omdat Ristie een fervent strijder is voor meer openheid en transparantie in de politiek in Zuidoost.

Radiomaker en tv-persoonlijkheid Ristie geeft toe dat hij onder meerdere namen actief is op internet, maar ontkent de auteur van de kritische reacties te zijn. "'Het zou wel kunnen dat ze vanaf mijn computer zijn verstuurd. Ik werk vanuit een werkruimte." Hij wil nu een motie indienen die moet voorkomen dat deelraadsleden zich anoniem op weblogs begeven.

Fractievoorzitter Mart van de Wiel van D66-OZO is in ieder geval duidelijk over de vermeende nachtelijke activiteiten van Ristie. "Als het waar is, moet er een einde aan komen."