Start van hoofdcontent

Stad

nl

Greenpeace voert actie bij Dell

29 maart 2010, 10.35 uur · Aangepast 30 maart 2010, 12.09 uur

Actievoerders van de milieuorganisatie Greenpeace hebben maandag aan het eind van de middag hun actie bij het hoofdkantoor van het elektronicaconcern Dell in Amsterdam beëindigd.

De actievoerders hadden 's ochtends de hoofdingang geblokkeerd met een grote berg schuim. Ook hadden ze een groot spandoek opgehangen aan de gevel.

Greenpeace roept Dell op om geen giftige stoffen te verwerken in zijn computers en alleen nog maar schone apparaten te maken.

,,Dell steekt bleek af tegen de concurrenten HP, Acer en Apple, die al wel computers verkopen zonder schadelijke gifstoffen'', aldus een woordvoerster van Greenpeace.

De actie was de maandag dat bij Dell in Houston (Texas) een belangrijke bespreking stond gepland over duurzaamheid. ,,Die bespreking is helaas uitgesteld, omdat de plannen voor duurzame computers nog niet klaar waren. Dit vinden we echt heel teleurstellend, want dat betekent opnieuw uitstel voor het uitbannen van gif uit de apparaten van Dell'', aldus de woordvoerster.

Greenpeace voert al jaren campagne voor gifvrije producten. De organisatie eist dat de toepassing van pvc en broomhoudende vlamvertragers in elektronica wordt verboden.