Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Zeeburg solde met bewoners woonboten"

31 maart 2010, 11.36 uur · Aangepast 1 april 2010, 12.58 uur

Stadsdeel Zeeburg heeft de woonbootbewoners aan de Diemerzeedijk niet goed geïnformeerd en is eerdere toezeggingen niet nagekomen.

Dat concludeert de gemeentelijke ombudsman in een rapport. De woonbootbewoners klopten in 2007 bij de ombudsman aan, omdat ze duidelijkheid wilden van de gemeente.

Al twintig jaar liggen aan de Diemerzeedijk tientallen woonboten. Voor het stadsdeel zijn ze echter een doorn in het oog. De woonarken passen niet in de ecologische structuur van de omgeving, zo vindt Zeeburg. Het stadsdeel wil het gebied waarin de boten liggen ontwikkelen tot een ecologische verbindingszone. Dit zou kunnen betekenen dat de boten verplaatst moeten worden.

De ombudsman concludeert nu dat Zeeburg de afgelopen jaren verschillende uitleggen heeft gegeven over de bevoegdheid en de rechten en plichten van bewoners. "Eind 2008 zegt het stadsdeel toe dat de bewoners volledig geïnformeerd worden, maar in oktober 2009 is dit nog niet gebeurd. Na een hoorzitting bij de ombudsman neemt het stadsdeel in december 2009 een besluit over de verplaatsing. De ombudsman concludeert dat het stadsdeel zijn eerdere toezeggingen niet is nagekomen en de bewoners niet goed geïnformeerd heeft", zo staat in het rapport.