Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: 7.700 Ajax-fans bij bekerfinale

9 april 2010, 12.11 uur · Aangepast 10 april 2010, 16.52 uur

Ajax geeft 7.700 supporters de kans om op 25 april de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip te bezoeken. De club mocht tienduizend tickets voor de eindstrijd afnemen.

De leiding van de club vindt het niet verantwoord om zo veel fans mee naar Rotterdam te nemen. Daarnaast zou de eerste trein al om 9.00 uur 's ochtends bij De Kuip moeten aankomen. Ajax benadrukt dat de 2300 niet afgenomen kaarten niet naar supporters van Feyenoord gaan. De Rotterdamse club verkoopt wel tienduizend kaarten aan de eigen aanhang.

De KNVB stelt alles in het werk om te voorkomen dat de overige kaarten voor de bekerfinale niet in handen van fans van Ajax of Feyenoord komen. De bond wil op die manier voorkomen dat beide supportersgroepen elkaar in de neutrale vakken van het stadion treffen. Sponsors en relaties van de voetbalbond krijgen wel de kans om tickets te bemachtigen.

De supportersvereniging laat weten het jammer te vinden dat niet alle beschikbare kaarten aan de achterban worden verkocht.

Kijk zondag naar Studio Ajax! Gasten: Ronald de Boer, Jaap Stam, Christian Eriksen, Erben Wennemars en Peter Heerschop. Studio Ajax is er om 18.23 uur!