Start van hoofdcontent

Stad

nl

Il Sound del Giro

26 april 2010, 15.37 uur · Aangepast 27 april 2010, 13.06 uur

Barend Middelhoff Quartet 9 mei in het Bimhuis.

Barend Middelhoff Quartet feat. Ed Verhoeff @ Bimhuis.
Mike Del Ferro Trio Triangular View feat. Maria Pia de Vito Gabriele Mirabassi Quartetto Canto di Ebano Barend Middelhoff (tenorsaxofoon), Paolo Benedettini (contrabas) en Alessandro Minetto (drums) werken sinds 2003 samen als ‘side men’ in toonaangevende Italiaanse formaties, tot ze in 2009 besloten een trio te vormen.

Het trio wordt bijgestaan door gitarist Ed Verhoeff. Voor ll sound del Giro spelen zij een mix van eigen stukken, vrije improvisaties en ‘standards’. De Italiaanse klarinettist Gabriele Mirabassi werd geboren in Perugia en studeerde zowel moderne als klassieke muziek en jazz improvisatie op het prestigieuze Morlacchi Conservatorium.
Na zich aanvankelijk te richten op moderne composities van onder meer John Cage en Gunther Schuller, koos Mirabassi er in 1992 voor om zich uitsluitend toe te leggen op jazz. Mirabassi speelt merendeels werk afkomstig van zijn oeuvre.

Muziek is Amsterdammer Mike Del Ferro als zoon van operazanger Len del Ferro met de paplepel ingegeven. Na zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium is hij in verschillende formaties op concertpodia op ieder denkbare plek in de wereld te bewonderen. Speciaal voor Il Sound Del Giro treedt Mike's trio op met de Italiaanse vocaliste Maria Pia de Vito. Een première op de Nederlandse podia waarin zij werk spelen van Triangular View en Pia de Vito.