Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ook Jong Ajax loopt titel mis

4 mei 2010, 11.22 uur · Aangepast 11 mei 2010, 10.00 uur

Het is Jong Ajax niet gelukt kampioen te worden van de Beloftencompetitie. Maandagavond kwam de ploeg van trainers Pieter Huistra en Fred Grim thuis niet verder dan 2-2 tegen Jong Twente.

Met nog één wedstrijd te spelen, stond Ajax één punt voor op concurrenten PSV en Sparta. De Rotterdammers speelden ook gelijk, maar doordat PSV wel won (met 4-0 van Willem II), gingen de Eindhovenaren er met de titel vandoor.

Jong Ajax ging gisteren op de Toekomst voortvarend van start. Na een aantal goede kansen, opende Miralem Sulejmani in de 34e minuut de score. Een minuut later sloeg Twente echter alweer toe: Osei maakte 1-1, en nog voor rust stond het door Gouriye 1-2. Aan de goal ging een fout van verdediger Johan Kappelhof vooraf.

Hyun Jun Suk trok de score in de 55e minuut weer gelijk en hoewel Twente in de slotfase verder moest met tien man na rood voor Osei, slaagde Ajax er niet in om nog een keer te scoren.

"We moeten hier niet te lang bij neerzitten, maar doorgaan met de toekomst. De koppies kunnen omhoog, want we kijken uiteindelijk terug op een goed seizoen”, verklaarde Huistra na afloop van de wedstrijd. Huistra gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij FC Groningen. Hij gaat Ajax wel missen, zo bekende hij. "Door de vele wisselingen binnen het Beloftenelftal was het af en toe niet even makkelijk, maar ik heb het iedere dag naar mijn zin gehad."