Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inbev wil panden Kooistra laten ontruimen

7 mei 2010, 13.23 uur · Aangepast 9 mei 2010, 12.57 uur

Bierbrouwer InBev wil tien horecapanden van Sjoerd Kooistra wegens betalingsachterstanden laten ontruimen.

Dit staat in de dagvaarding die de pachter van de panden, horecaondernemer Sjoerd Kooistra, van InBev heeft gekregen. Een woordvoerder van InBev heeft berichtgeving hierover in het Brabants Dagblad vrijdag bevestigd.

De bierbrouwer wil niet zeggen hoe groot de betalingsachterstand is. Het gaat om horecapanden in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Den Bosch. In Amsterdam gaat het om Luxembourg en de Three Sisters. InBev wil helemaal van Kooistra af, want de bierbrouwer eist ook ontbinding van de contracten met de horecamagnaat.

Kooistra lag onlangs ook al in de clinch met Heineken. De kantonrechter in Amsterdam bepaalde een week geleden dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania achterstallige huur moeten betalen aan bierbrouwer Heineken. De Amsterdamse horecazaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht.

Donderdag kwam Kooistra nog in het nieuws omdat hij tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza was neergestoken en beroofd van 40 euro. Drie mannen overvielen hem tijdens een wandeling met zijn partner.