Start van hoofdcontent

Stad

nl

Invallen in woningen Sjoerd Kooistra

11 mei 2010, 15.09 uur · Aangepast 12 mei 2010, 21.17 uur

Gerechtsdeurwaarders zijn dinsdagochtend binnengevallen op drie privé-adressen van Sjoerd Kooistra.

Dat meldt Het Parool. Het gaat om Kooistra's woningen in de Amsterdamse Mahlertoren, zijn landgoed in Ubbergen en zijn luxueuze stadsvilla in Groningen. De deurwaarders handelen in opdracht van Heineken, waarmee Kooistra een huurconflict heeft. De bierbrouwer claimt dat het nog ongeveer twee miljoen euro aan achterstallige huur tegoed heeft van Kooistra.

De kantonrechter stelde Heineken vorige maand in het gelijk. De rechter bepaalde dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania de achterstallige huur moeten betalen. De horecazaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht.

De bierbrouwer wil met de invallen van dinsdag de druk op Kooistra opvoeren. Een onnodige actie, oordeelt diens advocaat Oscar Hammerstein. Hij spreekt van een pesterijtje van Heineken. ''Soms lopen de spanningen hoger op dan verstandig is, maar ik denk dat de nieuwe advocaat van Heineken zich moet bewijzen. Er kan helemaal niks gebeuren, want Plassania heeft alles betaald.''

De horecaondernemer herstelt overigens nog van de steekwonden die hij vorige week opliep bij een overval op Ibiza.