Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Emanuelson: Vertrek kan snel gaan

18 mei 2010, 13.05 uur · Aangepast 18 mei 2010, 15.36 uur

Urby Emanuelson lijkt vrijwel zeker komende zomer te vertrekken bij Ajax. De clubleiding heeft hem toegezegd te zullen meewerken aan een transfer indien er een bod wordt uitbebracht.

Emanuelson bevestigde dit dinsdag tegenover AT5.

Emanuelson is teleurgesteld over het stuklopen van de onderhandelingen met Ajax. "Het is heel vervelend hoe het allemaal is gelopen, helemaal omdat ik in december zelf al heb aangegeven dat ik graag wilde verlengen", aldus de middenvelder. "Ik had onder normale omstandigheden ook graag willen blijven, maar helaas zijn we er niet uitgekomen."

Deze week kwam er een definitief einde aan de onderhandelingen tussen speler en club over een nieuw contract. Ajax en Emanuelson waren al sinds de winterstop in gesprek, maar de partijen konden daarin niet tot een akkoord komen. Dat betekent dat Emanuelson in principe deze transferperiode verkocht moet worden, om te voorkomen dat hij aan het einde van zijn contract (2011) voor niets de deur uit loopt.

Dat Emanuelson ook komend seizoen nog voor Ajax speelt lijkt dus uitgesloten. Zelf heeft hij zich daar ook inmiddels bij neergelegd. "Het wordt een spannende zomer voor mij. De komende maanden moet blijken of er een mooie club komt voor mij. Op dit moment speelt er nog niets concreets. Maar Ajax heeft gezegd zich soepel op te stellen, dus als er een bod komt kan het allemaal snel gaan."

Het zal dan wel een buitenlandse club worden voor Emanuelson; op berichten van vermeende interesse van PSV zei hij onlangs dat hij zeker niet naar Eindhoven zal vertrekken.