Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Cafés April en Three Sisters gesloten

18 mei 2010, 21.06 uur · Aangepast 20 mei 2010, 11.03 uur

De deurwaarder heeft vanochtend rond 8.00 beslag gelegd op de cafés April in de Reguliersdwarsstraat en Three Sisters op het Rembrandtplein. De twee horecagelegenheden zijn van Sjoerd Kooistra.

De rechter bepaalde gisteren in een kort geding dat de horecagelegenheden café April en de Three Sisters van Sjoerd Kooistra mogen worden ontruimd. In de praktijk betekent het dat van de beide cafés de sloten vervangen zijn en dat ze gesloten zijn op last van de deurwaarder. Heineken ging nog niet tot ontruiming over omdat men wil inventariseren wat er zoal in de panden aan inboedel staat.

Kooistra zou voor vanochtend nog een bedrag van ongeveer één miljoen euro hebben moeten overmaken om de ontruiming van de beide zaken niet door te laten gaan. Hij heeft volgens een woordvoerder van Heineken gisteravond niets van zich laten horen. De woordvoerder zei tegen AT5 vanochtend dat Heineken het 'niet leuk' vindt dat het zo ver heeft moeten komen. Als Kooistra alsnog met het geld over de brug komt kan het beslag weer van de beide panden afgehaald worden.

Niemand van het personeel was vanmorgen bij de April en de Three Sisters aanwezig. Wat het beslag betekent voor hun baan is volgens de Heinekenwoordvoerder 'een zaak van Kooistra'.

Kooistra en Heineken hebben een conflict over betalingsachterstanden van Kooistra. De bierbrouwer claimt dat het nog ongeveer twee miljoen euro aan achterstallige huur tegoed heeft van Kooistra. De kantonrechter stelde Heineken vorige maand in het gelijk. De rechter bepaalde dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania de achterstallige huur moeten betalen. De horecazaken Three Sisters en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht. Dat geldt mogelijk ook voor café Luxembourg op het Spui. Begin april werd club Exit al door Heineken gesloten.