Start van hoofdcontent

Stad

nl

Café April wil woensdagavond weer open

19 mei 2010, 16.54 uur · Aangepast 20 mei 2010, 18.07 uur

Café April in de Reguliersdwarsstraat is niet van plan zijn deuren te sluiten. Ondanks de beslaglegging door Heineken gaat de zaak vanavond gewoon weer open.

Dat heeft een medewerker van de kroeg bevestigd tegen AT5. Het openhouden van April mag juridisch, omdat Heineken alleen beslag heeft laten leggen op het voorste gedeelte van het café. Personeel heeft een provisorische muur laten bouwen midden in het pand om twee gedeelten te scheiden. De nooduitgang aan de Sint Jorisstraat zal worden gebruikt als hoofdingang.

Omwonenden zijn allesbehalve blij met de onverzettelijkheid van het personeel. Zij voorzien dat het gebruik van de deuren aan de Sint Jorisstraat voor veel geluidsoverlast zal zorgen.

De beslaglegging is het gevolg van een conflict tussen horecaondernemer Sjoerd Kooistra en Heinkeken. De bierbrouwer claimt dat het nog ongeveer twee miljoen euro aan achterstallige huur tegoed heeft van Kooistra. De kantonrechter stelde Heineken vorige maand in het gelijk. De rechter bepaalde dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania de achterstallige huur moeten betalen. De horecazaken Three Sisters en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht. Dat geldt mogelijk ook voor café Luxembourg op het Spui. Begin april werd club Exit al door Heineken gesloten.

Oscar Hammerstein, de advocaat van Kooistra, haalde vandaag hard uit naar Heineken.