Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitspraken over homo's kosten Halalmeid de kop

25 mei 2010, 15.46 uur · Aangepast 21 november 2011, 12.10 uur

Jihad Alariachi is door haar negatieve uitspraken over moslimhomo's geschrapt als presentatrice van een bijeenkomst tegen intolerantie en racisme.

Jihad Alariachi, bekend van het tv-programma Meiden van Halal, was door de Stichting Nederland Bekent Kleur gevraagd om op 30 mei op de Dam de manifestatie Rhythm Against Racism te presenteren.

Een opvallende keuze, vonden Elsevier en GeenStijl, die in herinnering riepen dat Alariachi ooit in een uitzending van De Meiden van Halal heeft gezegd dat homoseksualiteit en islam niet samen gaan en dat zij moslim-homo's niet accepteert.

Voor Nederland Bekent Kleur zijn die uitspraken nu alsnog reden om een andere presentator van Rhythm Against Racism te zoeken. In een reactie op vragen van COC schrijft de stichting: "Wij hebben waardering voor de inzet en kwaliteit als presentator van Jihad Alariachi maar vinden de discussie die nu ontstaat niet passen binnen de vorm van Rhythm Against Racism op de Dam en hebben haar daarom gevraagd in plaats daarvan onze gast te zijn bij een debat dat in het najaar gaat plaatsvinden over dit onderwerp."

Alariachi zelf laat in een blog weten spijt te hebben van haar uitspraken en dat zij het allemaal niet zo heeft bedoeld. In een reactie op het weblog van SP'er Anja Meulenbelt legt ze de schuld echter bij de media: "Ik heb niets tegen homo's maar elsevier en Geenstijl vonden het nodig om een relletje te veroorzaken en ze hebben gewonnen."