Start van hoofdcontent

Stad

nl

Actie tegen wapenhandelaars in de stad

26 mei 2010, 10.32 uur · Aangepast 28 mei 2010, 15.11 uur

Activisten tegen wapenhandel komen dit weekend bijeen in de Indische buurt in Amsterdam.

Het European Network Against Arms Trade is een netwerk van onderzoekers en anti-wapengroepen die elkaar informeren en ondersteunen bij protest tegen wapenhandel.

Na het weekend is Amsterdam namelijk het trefpunt van de wapenindustrie. Op 1 juni houdt wapengigant EADS haar vergadering voor aandeelhouders in Amsterdam. Op 3 juni vindt de 'Netherlands Offset Conference' plaats, waar onder meer vijf van de grootste wapenproducenten ter wereld aan deelnemen. Tegen beide wil de groep, samen met de Campagne tegen Wapenhandel, gaan protesteren met een picketline.

Dit weekend presenteert de anti-wapengroep enkele van haar lopende acties. De Tagwar-acties uit België, de processen tegen het corrupte BAE Systems uit Groot-Brittannië en Spaanse acties tegen bankinvesteringen in militaire productie. Ook wordt de film 'Not in our name, the Raytheon nine' vertoond. Deze documentaire vertelt het verhaal van negen mannen uit Derry die tijdens de Libanonoorlog de levering van 'bunker-busters' aan Israël saboteerden. Daarnaast is er een diapresentatie van vredesaffiches.