Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Anita: "Teleurgesteld, maar ook trots"

27 mei 2010, 18.19 uur · Aangepast 28 mei 2010, 11.19 uur

Vurnon Anita zit bepaald niet in zak en as nu duidelijk is dat hij niet met Oranje naar het WK gaat. "Ik ben teleurgesteld, maar vooral trots dat ik zo ver ben gekomen", reageerde de Ajacied, zo melden De Telegraaf en het AD.

"Een maand geleden had ik niet eens gedacht dat ik hier zou zijn. Als sportman ben ik natuurlijk teleurgesteld dat ik er niet bij zit, maar ik houd toch een goed gevoel aan deze trip en mijn debuut bij Oranje over. Ik ga nu naar Curaçao naar familie."

Van Marwijk zegt dat hij lang heeft getwijfeld over Anita. Hij vertelde tijdens de persconferentie in Seefeld uit waarom hij de Ajacied niet heeft geselecteerd. "Anita kan weliswaar ook op de rechterflank verdedigen, maar daar hebben we Gregory van der Wiel en Khalid Boulahrouz voor gekozen. Boulahrouz heeft dit seizoen inderdaad weinig gespeeld, maar ik zie hem steeds beter worden op de training. Hij is snel en agressief", aldus de bondscoach.

Anita is een van de vier spelers die zijn afgevallen voor het WK. Ook Ron Vlaar, Orlando Engelaar en Jeremain Lens zitten niet bij de definitieve selectie.